Forum Home Forum Home > Progressive Music Lounges > Prog Gigs, Tours and Festivals
  New Posts New Posts RSS Feed - Focus gig - 9 May 2009, Bunde, Netherlands
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Topic ClosedFocus gig - 9 May 2009, Bunde, Netherlands

 Post Reply Post Reply
Author
Message Reverse Sort Order
xhaenen View Drop Down
Forum Newbie
Forum Newbie


Joined: April 27 2009
Location: Netherlands
Status: Offline
Points: 1
Direct Link To This Post Topic: Focus gig - 9 May 2009, Bunde, Netherlands
    Posted: April 27 2009 at 13:34
Main act : FOCUS
Support Act : Lucie’s Janis (Joplin tribute band). 

Doors open : 20.00 uur.
Location : Bunde "Auw Kerk"  (Netherlands near Maastricht)
www.roosterrockpromotion.com
Tickets in de voorverkoop € 15,00 en avondkassa € 17,50.

Met gepaste trots presenteren wij deze avond de legendarische formatie Focus in de sfeervolle ambiance van de Auw Kerk. 

De roots van Focus (opgericht door klassiek geschoold organist en fluitist Thijs van Leer) liggen eind jaren 60 in de begeleidingsband van Ramses Shaffy & Liesbeth List en Freek de Jonge & Bram Vermeulen (Neerlands Hoop in Bange Dagen) en met de komst van gitarist Jan Akkerman en drummer Pierre van der Linden (beiden uit Brainbox) in 1970 wordt een superband geboren. Van meet af aan weet de band wereldwijd succes na succes aan elkaar te rijgen. Hun albums verkopen als zoete broodjes en ook met de hits ‘Hocus Pocus’, ‘House of the King’ en ‘Sylvia’ zet de band zich ook in de diverse internationale hit-charts definitief op de kaart. Focus mag zich vooral als vernieuwende band op veel populariteit en aanhang verheugen. De eigenzinnige mix van rock, klassiek, pop, jazz, folk, etc. wordt omgesmeed tot een unieke en herkenbare sound en het is vooral de virtuositeit van Thijs van Leer (zang, orgel, dwarsfluit) en meestergitarist Jan Akkerman (ooit zelfs door een gerenommeerd muziekblad uitgeroepen tot allerbeste gitarist ter wereld) die voor Focus kenmerkend zijn.

Maar zoals bij veel succesvolle bands uit de 70’s wordt de bezetting rondom de drijvende spil Van Leer/ Akkerman diverse keren gewisseld en als zelfs Akkerman in 1976 de band verlaat betekent dat eigenlijk het einde van de band.  Na enkele reünie pogingen duurt het echter tot 2003 eer de ‘nieuwe’  Focus (met Thijs van Leer  als enige oer-lid en zónder Akkerman) met een nieuw album komt. De band gaat ook weer veelvuldig touren. Hun laatste nieuwe CD uit 2006 heet  ‘Focus 9 / New Skin’ wordt alom geprezen vanwege zijn muzikale diversiteit en instrumentale hoogstandjes. Wederom gaat de band touren en dit keer met veel internationaal succes. De huidige Focus bestaat naast Thijs van Leer ook uit Pierre van der Linden (terug op het oude nest), gitarist Niels van der Steenhoven (dit talent is een meer dan waardig opvolger van Akkerman) en bassist Bobby Jacobs (telg uit een muzikale familie want zoon van Pim Jacobs). 

Na de zoveelste tournee door Duitsland en Engeland vormt het concert in Bunde het eerste en enige concert in Nederland en ook het eerste sinds jaren in Limburg. Dit mag u dus niet missen.

Speciaal voorprogramma voor vanavond is de band Lucie’s Janis, een Joplin tribute band die al veel lof oogstte tijdens de laatste serie Clash of the Cover Bands competitie. Zangeres Lucie Croes Kruijsse beschikt over een fenomenale stem en de overige bandleden hebben allen een verleden in de blues-scène. Kortom een perfecte opwarmer en geheel in de jaren ’70 stijl van deze avond!
 

Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.139 seconds.