Print Page | Close Window

Focus gig - 9 May 2009, Bunde, Netherlands

Printed From: Progarchives.com
Category: Progressive Music Lounges
Forum Name: Prog Gigs, Tours and Festivals
Forum Description: Announce (shows, dates and more) and discuss progressive events and bands touring (featured in home and artist page)
URL: http://www.progarchives.com/forum/forum_posts.asp?TID=57468
Printed Date: October 23 2018 at 07:00
Software Version: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com


Topic: Focus gig - 9 May 2009, Bunde, Netherlands
Posted By: xhaenen
Subject: Focus gig - 9 May 2009, Bunde, Netherlands
Date Posted: April 27 2009 at 13:34
Main act : FOCUS
Support Act : Lucie’s Janis (Joplin tribute band). 

Doors open : 20.00 uur.
Location : Bunde "Auw Kerk"  (Netherlands near Maastricht)
http://www.roosterrockpromotion.com - www.roosterrockpromotion.com
Tickets in de voorverkoop € 15,00 en avondkassa € 17,50.

Met gepaste trots presenteren wij deze avond de legendarische formatie Focus in de sfeervolle ambiance van de Auw Kerk. 

De roots van Focus (opgericht door klassiek geschoold organist en fluitist Thijs van Leer) liggen eind jaren 60 in de begeleidingsband van Ramses Shaffy & Liesbeth List en Freek de Jonge & Bram Vermeulen (Neerlands Hoop in Bange Dagen) en met de komst van gitarist Jan Akkerman en drummer Pierre van der Linden (beiden uit Brainbox) in 1970 wordt een superband geboren. Van meet af aan weet de band wereldwijd succes na succes aan elkaar te rijgen. Hun albums verkopen als zoete broodjes en ook met de hits ‘Hocus Pocus’, ‘House of the King’ en ‘Sylvia’ zet de band zich ook in de diverse internationale hit-charts definitief op de kaart. Focus mag zich vooral als vernieuwende band op veel populariteit en aanhang verheugen. De eigenzinnige mix van rock, klassiek, pop, jazz, folk, etc. wordt omgesmeed tot een unieke en herkenbare sound en het is vooral de virtuositeit van Thijs van Leer (zang, orgel, dwarsfluit) en meestergitarist Jan Akkerman (ooit zelfs door een gerenommeerd muziekblad uitgeroepen tot allerbeste gitarist ter wereld) die voor Focus kenmerkend zijn.

Maar zoals bij veel succesvolle bands uit de 70’s wordt de bezetting rondom de drijvende spil Van Leer/ Akkerman diverse keren gewisseld en als zelfs Akkerman in 1976 de band verlaat betekent dat eigenlijk het einde van de band.  Na enkele reünie pogingen duurt het echter tot 2003 eer de ‘nieuwe’  Focus (met Thijs van Leer  als enige oer-lid en zónder Akkerman) met een nieuw album komt. De band gaat ook weer veelvuldig touren. Hun laatste nieuwe CD uit 2006 heet  ‘Focus 9 / New Skin’ wordt alom geprezen vanwege zijn muzikale diversiteit en instrumentale hoogstandjes. Wederom gaat de band touren en dit keer met veel internationaal succes. De huidige Focus bestaat naast Thijs van Leer ook uit Pierre van der Linden (terug op het oude nest), gitarist Niels van der Steenhoven (dit talent is een meer dan waardig opvolger van Akkerman) en bassist Bobby Jacobs (telg uit een muzikale familie want zoon van Pim Jacobs). 

Na de zoveelste tournee door Duitsland en Engeland vormt het concert in Bunde het eerste en enige concert in Nederland en ook het eerste sinds jaren in Limburg. Dit mag u dus niet missen.

Speciaal voorprogramma voor vanavond is de band Lucie’s Janis, een Joplin tribute band die al veel lof oogstte tijdens de laatste serie Clash of the Cover Bands competitie. Zangeres Lucie Croes Kruijsse beschikt over een fenomenale stem en de overige bandleden hebben allen een verleden in de blues-scène. Kortom een perfecte opwarmer en geheel in de jaren ’70 stijl van deze avond!
 
Print Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk