Forum Home Forum Home > Site News, Newbies, Help and Improvements > Report bugs here
  New Posts New Posts RSS Feed - Weird text formatting
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Topic ClosedWeird text formatting

 Post Reply Post Reply
Author
Message
Evolver View Drop Down
Special Collaborator
Special Collaborator
Avatar
Crossover & JR/F/Canterbury Teams

Joined: October 22 2005
Location: The Idiocracy
Status: Offline
Points: 5382
Direct Link To This Post Topic: Weird text formatting
    Posted: December 05 2010 at 08:02
When I saved my review of "The King & I" by The Residents, all of the capital Y's and small T's got replaced by apostrophes, and line breaks were added all over the place.
 
When I edited the review and saved it again, it was fine.
 
Spooky.
Trust me. I know what I'm doing.
Back to Top
J-Man View Drop Down
Prog Reviewer
Prog Reviewer
Avatar

Joined: August 07 2008
Location: Philadelphia,PA
Status: Offline
Points: 7826
Direct Link To This Post Posted: December 05 2010 at 13:34
Lots of weird glitches can happen when copying and pasting from MS Word.

Dashes always turn into question marks for me. I've never gotten this, though.Ermm

Check out my YouTube channel! http://www.youtube.com/user/demiseoftime
Back to Top
Evolver View Drop Down
Special Collaborator
Special Collaborator
Avatar
Crossover & JR/F/Canterbury Teams

Joined: October 22 2005
Location: The Idiocracy
Status: Offline
Points: 5382
Direct Link To This Post Posted: December 06 2010 at 06:25
Actually. I paste from notepad, and this is the first time it's done that to me.
Trust me. I know what I'm doing.
Back to Top
[email protected] View Drop Down
Forum & Site Admin Group
Forum & Site Admin Group
Avatar
Co-founder, Admin & Webmaster

Joined: January 29 2004
Location: Canada
Status: Offline
Points: 3983
Direct Link To This Post Posted: December 07 2010 at 05:54
Wacko
Prog On !
Back to Top
seventhsojourn View Drop Down
Special Collaborator
Special Collaborator
Avatar
RPI

Joined: December 11 2009
Status: Offline
Points: 4006
Direct Link To This Post Posted: April 05 2011 at 16:06
When I copy and paste from Word various punctuation marks change to question marks, meaning I have to edit the review/bio immediately after posting it. This in itself is a very minor glitch but having just edited a biography my username has mysteriously disappeared from the bottom of said bio. Is there an easy fix for this glitch, if that is what it is?
Back to Top
seventhsojourn View Drop Down
Special Collaborator
Special Collaborator
Avatar
RPI

Joined: December 11 2009
Status: Offline
Points: 4006
Direct Link To This Post Posted: June 18 2011 at 18:19
From the lack of response I guess this isn't a problem for anyone else.
 
I'm sorry to keep bellyaching about this but if I didn't have to edit every review/bio that I post then I wouldn't feel the need to complain. I always read through anything I post and edit as required but it's fairly obvious a lot of members don't bother to do this. In particular, it makes bios look very amateurish. Is there no easy fix for this problem?
 
That's the last time I mention this... in future I'll just ignore the reams of question marks that appear instead of dashes, full stops, etc.
 
Back to Top
Henry Plainview View Drop Down
Forum Senior Member
Forum Senior Member
Avatar

Joined: May 26 2008
Location: Declined
Status: Offline
Points: 16715
Direct Link To This Post Posted: June 18 2011 at 20:32
Originally posted by seventhsojourn seventhsojourn wrote:

From the lack of response I guess this isn't a problem for anyone else.
 
I'm sorry to keep bellyaching about this but if I didn't have to edit every review/bio that I post then I wouldn't feel the need to complain. I always read through anything I post and edit as required but it's fairly obvious a lot of members don't bother to do this. In particular, it makes bios look very amateurish. Is there no easy fix for this problem?
 
That's the last time I mention this... in future I'll just ignore the reams of question marks that appear instead of dashes, full stops, etc.

It's caused by PA not recognizing the Word punctuation characters (the   is a separate character from --, and I believe this happens with international accented characters as well), so it replaces them with ? because it doesn't know what to do. You should just stop writing reviews in Word. Notepad isn't as pretty, but it's clean text and won't add anything. 

I'm quite certain it's possible to fix this, as I have not seen it as a problem on any other website and the PA forum recognizes them, but :effort:. 


Edited by Henry Plainview - June 18 2011 at 20:34
if you own a sodastream i hate you
Back to Top
seventhsojourn View Drop Down
Special Collaborator
Special Collaborator
Avatar
RPI

Joined: December 11 2009
Status: Offline
Points: 4006
Direct Link To This Post Posted: June 19 2011 at 04:44
Thanks Henry.
 
I hadn't used Notepad before and I see what you mean about its basic text not being so pretty. Still, I'll give it a try.


Edited by seventhsojourn - June 19 2011 at 04:45
Back to Top
zappaholic View Drop Down
Forum Senior Member
Forum Senior Member
Avatar

Joined: March 24 2006
Location: flyover country
Status: Offline
Points: 2822
Direct Link To This Post Posted: July 21 2011 at 19:57
Not sure if this is the right thread for it, but whenever someone forgets an html tag on a review on the front page, that throws off the rest of the page.  Right now most of the front page is in italics.  There probably ought to be functionality to reset all tags at the end of a review.  Just a thought.....


"Democracy is the theory that the common people know what they want, and deserve to get it good and hard." -- H.L. Mencken
Back to Top
Henry Plainview View Drop Down
Forum Senior Member
Forum Senior Member
Avatar

Joined: May 26 2008
Location: Declined
Status: Offline
Points: 16715
Direct Link To This Post Posted: July 21 2011 at 20:00
 
Originally posted by zappaholic zappaholic wrote:

Not sure if this is the right thread for it, but whenever someone forgets an html tag on a review on the front page, that throws off the rest of the page.  Right now most of the front page is in italics.  There probably ought to be functionality to reset all tags at the end of a review.  Just a thought.....

Nonsense, that's why we have moderators to manually edit reviews!
if you own a sodastream i hate you
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.414 seconds.

Donate monthly and keep PA fast-loading and ad-free forever.