Progarchives, the progressive rock ultimate discography

Aranis - Tolles Pferd

ARANIS

 

RIO/Avant-Prog


From Progarchives.com, the ultimate progressive rock music website

Submitted by lunarston | 1/30/2017

Joris Vanvinckenroye stamt uit een muzikaal nest en als jongste van drie koos hij al vroeg voor de contrabas. Samen met zijn broers richtte hij in zijn tienerjaren de folk/pop/rock formatie Troissoeur op waarmee ze gedurende een kleine 10 jaar de podia in binnen- en buitenland veroverden. tegelijkertijd studeerde hij af als leraar exacte wetenschappen en begon zijn contrabasstudies aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.
Reeds voor het behalen van zijn mastergraad stichtte hij het septet Aranis om zijn eigen muzikale ei te leggen. Sinds 2002 timmert Aranis aan de weg en ontwikkelt steeds duidelijker een eigen geluid dat het midden houdt tussen de finesse van de klassieke muziek en de energie van de pop. Hun muziek zit vol tegenstellingen: ze is duister en licht tegelijkertijd. Ze is mooi en lelijk, eenvoudig en complex. Ze heeft een grote eigenheid en toch zijn er invloeden merkbaar uit vele andere genres en stijlen. Nooit eerder gehoord en toch herkenbaar. Aranis speelt werk van Vanvinckenroye zelf en vraagt gelijkgestemde Belgische componisten muziek voor hen te schrijven.

Compositie ''Tolles Pferd'': Koen Van Roy

Aranis:

Jana Arns: fluit en zang
Pierre Chevalier: piano, orgel, clavecimbel, klokkenspel
Marjolein Cools: accordeon
Stijn Denys: gitaar
Liesbeth Lambrecht: viool en altviool
Joris Vanvinckenroye: contrabas

www.aranis.be

Related links

Copyright Prog Archives, All rights reserved. | Legal Notice | Privacy Policy | Advertise | RSS + syndications

Other sites in the MAC network: JazzMusicArchives.com — jazz music reviews and archives | MetalMusicArchives.com — metal music reviews and archives

Donate monthly and keep PA fast-loading and ad-free forever.